آشنایی با

آزمایش تروپونین

این آزمایش، سطح تروپونین را در خون اندازه‌گیری می‌کند. تروپونین نوعی پروتئین است که در ماهیچه‌های قلب وجود دارد. تروپونین در حالت طبیعی در خون وجود ندارد. وقتی ماهیچه‌های قلب دچار آسیب می‌شوند، تروپونین به جریان خون آزاد می‌شود. با افزایش آسیب قلبی، مقدار بیشتری از تروپونین وارد جریان خون می‌شود.

سطح بالای تروپونین در خون یعنی در حال حاضر یا اخیراً دچار حمله قلبی شده‌اید. سکته‌ی قلبی زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به قلب مسدود شده باشد. این انسداد می‌تواند کشنده باشد، اما تشخیص و درمان زود هنگام می‌تواند شما را از مرگ نجات دهد.

آزمایش تروپونین چه کاربردی دارد؟

این آزمایش اغلب برای تشخیص سکته‌ی قلبی استفاده می‌شود. گاهی‌اوقات برای نظارت ‌بر آنژین قلبی (angina) که در آن ورود خون به قلب محدود شده و باعث درد قفسه سینه می‌شود، نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزمایش تروپونین همچنین پس از تشخیص سکته قلبی و بستری ‌شدن در بیمارستان نیز انجام می‌شود. آزمایش در طول ۲۴ ساعت دو یا چند بار تکرار می‌شود. این کار برای بررسی تغییر سطح تروپونین در طول یک دوره زمانی انجام می‌شود.

اطلاعات کاربردی درباره

آزمایش تروپونین

  • نوع نمونه قابل اندازه‌گیری:سرم
  • شرایط پیش از آزمایش:این آزمایش نیاز به ناشتایی یا محدودیت غذایی خاصی ندارد.
  • اسامی دیگر آزمایش:cTNI

چه کسانی باید آزمایش تروپونین را انجام دهند؟

برای افرادی که به دلیل داشتن علائم سکته‌ی قلبی در اورژانس بیماستان پذیرفته شده‌اند، این آزمایش انجام می‌شود.
علائم عبارتند از:

  • ناراحتی یا درد قفسه سینه
  • درد در سایر قسمت‌های بدن مانند بازو، کمر، گردن یا فک
  • مشکل در تنفس
  • حالت تهوع و استفراغ
  • خستگی
  • سرگیجه
  • عرق‌کردن

این آزمایش چگونه انجام می‌شود؟

کارشناس آزمایشگاه با استفاده از یک سرنگ از رگ بازو نمونه‌گیری می‌کند. پس از تزریق سوزن مقدار کمی از خون جمع‌آوری شده و در داخل لوله‌ی آزمایش یا ویال (Vial) ریخته می‌شود. زمانی‌که سوزن به درون رگ وارد یا از آن خارج می‌شود، ممکن‌است کمی احساس سوزش داشته باشید، که در کمتر از پنج دقیقه ازبین می‌رود.

انجام آزمایش تروپونین در ارومیه

آزمایشگاه پاتوبیولوژی دنا ارومیه، یک مرکز مجهز آزمایشگاهی در فضایی آرام واقع در خیابان حسنی ارومیه است که با دارا بودن آخرین دستگاه‌های روز دنیا، قادر به انجام این آزمایش در اسرع وقت است.

پذیرش آزمایشگاه دنا با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۴ و ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۵ در ساعات کاری این مجموعه آماده دریافت تماس‌های شماست.

نتایج آزمایش تروپونین به چه معناست؟

اگر نتیجه‌ی آزمایش سطح تروپونین را ۱۲ ساعت بعد از شروع درد قفسه سینه نرمال نشان دهد، بعید است که علائم به دلیل سکته قلبی بوده باشد.

اگر مقدار کمی تروپونین در خون یافت شود، یعنی قلب کمی آسیب دیده است. اگر سطح بالایی از تروپونین در یک یا چند آزمایش در خون دیده شود، یعنی سکته‌ی قلبی رخ داده است. سایر دلایل بالاتر از حد نرمال بودن سطح تروپونین شامل موارد زیر است:

  • نارسانی احتقانی قلب
  • بیماری کلیوی
  • لخته ‌شدن خون در ریه‌ها

مطالعات جــدید نشــان می‌دهـند که نوع جدیدی از آزمایش تروپونین می‌تواند افرادی که در معرض خطر سکته‌ی قلبی هستند را قبل از بروز علائم شناسایی کند. این آزمایش می‌تواند مقدار بسیار کمی از تروپونین را نیز شناسایی کند.

خدماتی متمایز در

مجموعه دنا ارومیه

آزمایشگاه دنا در خیابان حسنی ارومیه واقع شده است و دارای محیطی آرام، بهداشتی و مدرن است. با توجه به ترافیک این منطقه و برای رفاه حال عزیزان مراجعه‌کننده، دارای پارکینگ رایگان طرف قرارداد است.

همچنین می‌توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری به آزمایشگاه، از خدمات نمونه‌گیری در منزل و محل کار استفاده کنید تا همکاران ما در اسرع وقت و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعزام شوند.

انجام این تست و کلیه تست‌های روتین و تخصصی خود و عزیزان‌تان را با خیالی آسوده به مرکز تخصصی دنا ارومیه واگذار کنید.

درخواست آزمایش

واحد نمونه‌گیری دنا به‌صورت مستقر در آزمایشگاه و یا با اعزام به منزل و محل کار شما، آماده اخذ نمونه است.

بیمه‌های همکار

آزمایشگاه دنا برای انجام آزمایش طرف قرارداد با کلیه بیمه‌های پایه و تعداد بسیاری از بیمه‌های تکمیلی است.

جوابدهی آنلاین

دریافت نتیجه آزمایش نیازمند مراجعه به آزمایشگاه نیست و از بخش جوابدهی سایت دنا در دسترس است.

تماس با دنا

همکاران ما با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۴ و ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۵ آماده پاسخ به سؤالات شما هستند.

توجه

این مطلب صرفاً برای آشنایی شما با کلیات این آزمایش نوشته شده است و به‌هیچ‌وجه نباید به‌عنوان جایگزین تشخیص پزشک و یا برای خود-درمانی مورد استفاده قرار گیرد. برای تفسیر نتایج تست و انتخاب روش درمانی، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.

توجه

این مطلب صرفاً برای آشنایی شما با کلیات این آزمایش نوشته شده است و به‌هیچ‌وجه نباید به‌عنوان جایگزین تشخیص پزشک و یا برای خود-درمانی مورد استفاده قرار گیرد. برای تفسیر نتایج تست و انتخاب روش درمانی، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.

منابع

Hinkle J, Cheever K. Brunner & Suddarth's Handbook of Laboratory and Diagnostic Tests. 2nd Ed, Kindle. Philadelphia: Wolters Kluwer Health, Lippincott Williams & Wilkins; c2014. Troponin; p. 492-3.