آشنایی با

آزمايش تری‌يدوتيرونين (T3)

این آزمایش مقدار هورمون T3 را در خون اندازه‌گیری می‌کند. T3 یکی از دو هورمون اصلی است که توسط غده تیروئید تولید می‌شود. تیروئید غده‌ای کوچک و پروانه‌ای شکل است که در نزدیکی گلو قرار دارد. هورمون دیگر تیروکسین (T4) است. T3 و T4 با یکدیگر همکاری می‌کنند تا نحوة استفادة بدن از انرژی را کنترل کنند. این هورمون‌ها همچنین نقش مهمی در کنترل وزن، دمای بدن، قدرت عضلانی و سیستم عصبی دارند.

هورمون T3 به دو شکل وجود دارد:

  • T3 متصل به پروتئین
  • T3 آزاد که به پروتئین متصل نیست
آزمایشی که هر دو نوع T3 را اندازه‌گیری می‌کند، آزمایش T3 کل نامیده می‌شود. آزمایش دیگری هم وجود دارد که فقط T3 آزاد را می‌سنجد. هرکدام از آزمایش‌ها می‌توانند برای بررسی سطح هورمون T3 مورداستفاده قرار بگیرند. اگر سطح T3 طبیعی نباشد، نشان‌دهندة بیماری تیروئیدی است.

اطلاعات کاربردی درباره

آزمایش T3

  • نوع نمونه قابل اندازه‌گیری:نمونه خون
  • شرایط پیش از آزمایش:این آزمایش نیاز به ناشتایی یا محدودیت غذایی خاصی ندارد. مصرف داروهای تیروئیدی و مولتی‌ویتامین می‌تواند در نتیجه آزمایش باعث تداخل شود. همچنین برخی بیماری‌های حاد ممکن است بر آزمایش‌های تیروئید اثر داشته باشند.
  • اسامی دیگر آزمایش:TT3, Free Triiodothyronine, Total Triiodothyronine, T3, Radioimmunoassay FT3

این آزمایش چه کاربردی دارد؟

آزمایش T3 اغلب برای تشخیص پرکاری تیروئید (هایپرتیروئیدیسم) استفاده می‌شود، که در آن بدن هورمون‌های تیروئیدی بسیار زیادی تولید می‌کند.

آزمایش‌های T3 اغلب با آزمایش T4 و TSH (هورمون محرک تیروئید) تجویز می‌شوند. آزمایش T3 همچنین برای نظارت ‌بر روند درمان بیماری تیروئیدی انجام می‌گیرد.

چه کسانی باید آزمایش T3 را انجام دهند؟

در صورت داشتن علائم پرکاری تیروئید، انجام این آزمایش ضروری است. علائم عبارت‌اند از:

  • داشتن اضطراب و استرس
  • کاهش وزن
  • لرزش دست‌ها
  • افزایش تعداد ضربان قلب
  • برآمدگی چشم‌ها
  • اختلال در خواب
  • خستگی
  • ناتوانی در تحمل گرما
  • حرکات مکرر روده (افزایش دفع مدفوع)

انجام آزمایش T3در ارومیه

آزمایشگاه پاتوبیولوژی دنا ارومیه، یک مرکز مجهز آزمایشگاهی در فضایی آرام واقع در خیابان حسنی ارومیه است که با دارا بودن آخرین دستگاه‌های روز دنیا، قادر به انجام این آزمایش در اسرع وقت است.

پذیرش آزمایشگاه دنا با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۴ و ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۵ در ساعات کاری این مجموعه آماده دریافت تماس‌های شماست.

این آزمایش چگونه انجام می‌شود؟

کارشناس آزمایشگاه با استفاده از سرنگ، از رگ بازوی شما نمونه‌گیری می‌کند. پس از تزریق سوزن به درون رگ، مقداری خون جمع‌آوری شده و درون لوله‌های مخصوص ریخته می‌شود. وقتی سوزن وارد یا خارج می‌شود، ممکن است کمی احساس سوزش داشته باشید که معمولاً بعد از پنج دقیقه برطرف می‌شود.

برای انجام آزمایش T3 آمادگی خاصی موردنیاز نیست؛ در صورت نیاز، پزشک از شما می‌خواهد تا مصرف دارویی را قبل از انجام آزمایش متوقف کنید، زیرا برخی از داروها سطح T3 را افزایش یا کاهش می‌دهند که این می‌تواند باعث ایجاد نتیجه‌ی کاذب شود.

انجام آزمایش‌های خونی خطر بسیار کمی دارند. ممکن است در حین نمونه‌گیری کمی احساس درد یا سوزش داشته باشید که به‌سرعت برطرف می‌شود.

نتایج آزمایش‌های T3 چه چیزی را نشان می‌دهند؟

اگر نتایج آزمایش، سطوح بالای T3 کل یا T3 آزاد را نشان دهند، می‌تواند به معنی ابتلای فرد به پرکاری تیروئید یا هایپرتیروئیدیسم (Hyperthyroidism) باشد.

سطوح پایین T3 می‌تواند نشان‌دهنده‌ی کم‌کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم (Hypothyroidism) باشد که در این شرایط بدن به مقدار کافی هورمون تیروئید را تولید نمی‌کند.

نتایج آزمایش‌های T3 معمولاً با نتایج آزمایش‌های T4 و TSH مقایسه می‌شوند تا بیماری تیروئیدی بهتر تشخیص داده شود.

خدماتی متمایز در

مجموعه دنا ارومیه

آزمایشگاه دنا در خیابان حسنی ارومیه واقع شده است و دارای محیطی آرام، بهداشتی و مدرن است. با توجه به ترافیک این منطقه و برای رفاه حال عزیزان مراجعه‌کننده، دارای پارکینگ رایگان طرف قرارداد است.

همچنین می‌توانید بدون نیاز به مراجعه حضوری به آزمایشگاه، از خدمات نمونه‌گیری در منزل و محل کار استفاده کنید تا همکاران ما در اسرع وقت و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعزام شوند.

انجام این تست و کلیه تست‌های روتین و تخصصی خود و عزیزان‌تان را با خیالی آسوده به مرکز تخصصی دنا ارومیه واگذار کنید.

درخواست آزمایش

واحد نمونه‌گیری دنا به‌صورت مستقر در آزمایشگاه و یا با اعزام به منزل و محل کار شما، آماده اخذ نمونه است.

بیمه‌های همکار

آزمایشگاه دنا برای انجام آزمایش طرف قرارداد با کلیه بیمه‌های پایه و تعداد بسیاری از بیمه‌های تکمیلی است.

جوابدهی آنلاین

دریافت نتیجه آزمایش نیازمند مراجعه به آزمایشگاه نیست و از بخش جوابدهی سایت دنا در دسترس است.

تماس با دنا

همکاران ما با شماره تلفن‌های ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۴ و ۰۴۴۳۳۲۲۴۲۸۵ آماده پاسخ به سؤالات شما هستند.

چه عواملی می‌توانند بر سطح هورمون T3 تأثیر بگذارند؟

تغییرات تیروئیدی می‌توانند در طول دوران بارداری ایجاد شوند. این تغییرات معمولاً جدی نبوده و اغلبِ خانم‌های باردار نیازی به انجام آزمایش T3 ندارند. اما، در شرایط زیر پزشک آزمایش T3 را در دوران بارداری تجویز می‌کند:

  • در صورت داشتن علائم بیماری تیروئیدی
  • در صورت داشتن سابقه‌ی بیماری تیروئیدی
  • در صورت ابتلا به بیماری خودایمنی
  • در صورت داشتن سابقه‌ی بیماری تیروئیدی در اعضای خانواده

توجه

این مطلب صرفاً برای آشنایی شما با کلیات این آزمایش نوشته شده است و به‌هیچ‌وجه نباید به‌عنوان جایگزین تشخیص پزشک و یا برای خود-درمانی مورد استفاده قرار گیرد. برای تفسیر نتایج تست و انتخاب روش درمانی، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.

توجه

این مطلب صرفاً برای آشنایی شما با کلیات این آزمایش نوشته شده است و به‌هیچ‌وجه نباید به‌عنوان جایگزین تشخیص پزشک و یا برای خود-درمانی مورد استفاده قرار گیرد. برای تفسیر نتایج تست و انتخاب روش درمانی، لازم است به پزشک مراجعه نمایید.